Varno digitalno sporočilo in Digitalno otroštvo

Projekt je nastal na podlagi izkušenj s starši, učenci in šolami, ki so se znašli v težavah zaradi  medvrstniškega spletnega nasilja.

Projekt so podprli tudi višji kriminalisti raznih policijskih postaj, saj menijo, da je vzpodbujanje spletne državljanske digitalne ozaveščenosti pomembno in pripomore k preprečevanju spletnega medvstniškega nasilja, samodestrukcije in samopoškodovanja.

Projekt je namenjen preventivi in ozaveščanju primernega državljanskega obnašanja na internetu tako staršev, učiteljev, kot otrok, pogovorljivosti v družinskem krogu z otroki, hkrati pa je tudi kurativa za že storjeno napako. Predvsem je pomembno, da se družino in otroke vključi, da učenci spoznajo sebi podobne in skupaj ozaveščajo učence po šoli o varni spletni komunikaciji.

V društvu nudimo predavanja v sodelovanju s kolegom, ki je diplomirani poslovni informatik,  računalniški serviser, sistemski operater, sistemski inženir, samostojni delavec za informacijske sisteme, s certifikati: MCNE, VCP, CLE, CLP, LPIC1, CTIA, ITIL, PE, EXIN, in izobraževanji: SAP TM (2017), QDC (2017), ABAP BC 400 (2017), SAP PI BC 400 (2016), SAP SD (2015), in predsednik društva za taktične igre. S področjem mobilnih naprav se je srečeval predvsem v letih 2013 in 2014, ko je bil tudi gost IT srečanj na temo uporabe mobilnih naprav v poslovnem svetu, ki prav tako ponuja obilo izzivov, povezanih z varnostjo.

Predavanje je namenjeno predstavitvi ter obvladovanjem nevarnosti, ki so povezane z uporabo mobilnih naprav in računalnikov. Hkrati pa predstavi tudi orodja, ki so na voljo staršem, da ti lahko otrokom omogočijo samostojno uporabo naprav, ki so danes nepogrešljive tudi za razsikovanje in učenje. Nevarnosti so predstavljene, primarni cilj pa je predvsem pregled možnosti nadzora ter obsega le tega, da se starši lažje bolje informirajo.

Za več informacij, nam lahko pišete: