Spletna etika

Točko osveščanja o varni rabi interneta in novih tehnologij Safe.si z osrednjim portalom www.safe.si, ki že od leta 2005 deluje kot nacionalna točka osveščanja otrok in najstnikov o varni rabi interneta in mobilnih naprav podpira prizadevanja Društva Svet Staršev na področju zagotavljanja varnega spletnega okolja za otroke in mladostnike in pri preprečevanju medvrstniškega spletnega nasilja.

V okviru Safe.si si z različnimi izobraževalnimi in promocijskimi aktivnostmi prizadevamo, da bi bilo tovrstnega pojavljanja medvrstniškega spletnega nasilja čim manj, če pa do nasilja že pride, pa želimo tako starše in šole, kakor tudi učence in dijake čim bolje pripraviti nanje, da bodo razpolagali z znanjem in informacijami, kako se odzvati nanj.

Priporočamo, da šola v aktivnosti varne rabe interneta vključi tudi starše, saj ti predstavljajo najbolj pomemben del otrokove vzgoje in edino z njihovim sodelovanjem bo šola uspela doseči napredek tudi pri učencih.

Projekt Center za varnejši internet, katerega del je Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, izvajajo Univerza v Ljubljani Fakulteta za družbene vede, Javni zavod ARNES, Zveza prijateljev mladine Slovenije in Zavod MISSS (Mladinsko informativno svetovalno središče Slovenije), financirata pa ga Agencija INEA pri Evropski komisiji prek Instrumenta za povezovanje Evrope in Ministrstvo za javno upravo.

Tanja Šterk,

koordinatorka projekta

Za več informacij se lahko obrnete na Društvo Svet Staršev: