Program otroška joga

V društvu prepoznamo jogo kot izredno pomemben dejavnik v današnjem hitrem načinu življenja, zato priporočamo izvajanje joge v vzgojno-izobraževalnih ustanovah. Prepoznamo pa tudi pozitiven vpliv otrok na starše, ko jih le ti prosijo, da bi jogo z njimi izvajali. Zato priporočamo Špelo in Anino, da ju spoznate:

Joga za otroke je netekmovalna oblika telesne aktivnosti, kjer je velik poudarek na tem, da otrok gradi pozitivno samopodobo. Predstavlja odlično protiutež (pre)polnim urnikom otrok, vpliva na večjo zbranost in se otrokom pomaga umiriti ter sprostiti. Na naših urah se učimo tudi pravilnega trebušnega dihanja z vajami, ki so prilagojene starosti otrok v skupini. Poleg sproščanja pa otroci skozi igro in jogijske položaje izboljšujejo tudi gibljivost, moč, ravnotežje in koordinacijo. Vse to seveda spoznavajo na zabaven način. Pripovedujemo pravljice, spodbujamo njihovo ustvarjalnost, pogovarjamo se o živalih, različnih krajih po svetu, o zmanjševanju in ponovni uporabi odpadkov, pri starejši skupini pa tudi o čustvih, samospoštovanju, samozaupanju in stresnih dogodkih ter kako se z njimi soočiti. V vadbo vključujemo tudi ples, jogo v paru ter letečo jogo, veliko različnih pripomočkov in tudi glasbila.

Spletna stran: www.ohana.si

E-naslov: info@ohana.si