Dobrodelni smo

Vir: Delo; Delova osebnost leta: Milan Jakopovič

Milana sem spoznala zgolj po naključju, ko sem med pitjem kavice preletela časopis Delo in Delovno osebnost leta. Vsebina članka me je takoj privlekla in rekla sem skoraj naglas: “Moram spoznati tega človeka.”

Dva klika in dva klica kasneje sva že sedela pri meni doma za mizo in se pogovarjala o dobrodelnosti in spremembi zakonodaje. Milan je moje navdušenje nad njim popolnoma upravičil. Bila sem fascinirana nad njegovo predanostjo dobrodelnemu poslanstvu.

Seveda me je zanimalo kako naj se mu zahvalim za vse informacije in njegov čas ter kako se včlanim v njegovo društvo. Povedal je, da zahvale ne potrebuje, da pa z veseljem sprejme moje članstvo v obliki dobrodelnosti za kritje celotnih šolskih stroškov otrok, ki si ne morejo privoščiti standarda kot so izleti, vstopnine, šolske potrebščine in obšolske dejavnosti. Dobrodelnost, ki se ji enostavno ni moč upreti.

Sedaj že polno drugo leto prispevamo pri poravnavi stroškov šolske prehrane otrok, ki potrebujejo pomoč za samo 5 eur na mesec. Ker pa nam člani našega društva Svet Staršev omogočajo, da smo lahko še bolj dobrodelni, prispevamo 15 eur mesečno, za kar se jim iz srca zahvaljujem.

Ob tej priložnosti vas vabim, da se nam pridružite in postanete dobrodelni tudi vi : https://www.petkazanasmeh.si/o-nas

Nataša Šram

Predsednica društva