PRIPOROČILA

Pozdravljeni! 

Najprej, bi se vam rada zahvalila za pomoč. Nakazali ste mi izhodišča in mi strnili zakone, s katerimi sem lahko  bolj suvereno ščitila svojega otroka. V pomoč mi je bila tudi zunanja strokovnjakinja, ki se močno zavzema za otroke z motnjami avtističnega spektra. Otrok pravi, da so se “stvari” z učiteljico umirile. Domov prihaja bolj miren in ni zaskrbljen, nima paničnih napadov. Pridno in samostojno se uči in je bolj motiviran. Tako, da je tudi moje “srce” bolj mirno. Še enkrat, se vam zahvaljujem za vašo pomoč in vam želim mirne in lepe, prihajajoče praznike. 

S spoštovanjem, 

Mama 

Zahvala gre vam, ker ste me ozavestili. Ravnateljica gre sedaj 2x dnevno v razred in zunanjega strokovnjaka imajo. Sedaj je pa možno vse, prej pa so bili 24 ur nedosegljivi in zasedeni. Od mene imate vse pohvale in zahvalo, za posluh, strokovnost in prijaznost. Hvala.

Mama otroka v 3. razredu

Nikoli več ne bom čakala, da uredijo sami od sebe. Od sedaj naprej takoj ukrepam in takoj urejam stvari, tudi samo pisno, če je treba, ker ni nič bolje, če samo čakam. Samo še slabše je! Stanje se je zdaj izboljšalo, v šoli so resno vzeli zadevo, kar prej niso naredili več let. Poklicali so tudi najboljše pravnike za pogovor s starši. Zdaj pa res vidim, da smo na pravi poti. Zelo sem zadovoljna. Končno !

Mama dveh otrok v osnovni šoli

Zaradi ponavljajočega medvrstniškega nasilja v šoli nad mojo hčerko, sem kontaktirala društvenike. Zanimalo me je kaj naj naredim, ker je sošolka pošiljala moji hčerki grozna sms in mesenger sporočila, do te mere, da je hči bolel trebuh zjutraj pred šolo. Sporočila si je hčerka shranila, nato smo jih še kopirali. V društvu sem dobila praktične in protokolne nasvete na koga se z dokazi obrniti. V pogovoru s svetovalno delavko in s starši te sošolke, starši sprva niso želeli priznati dejanja svoje hčerke in trdili, da ona tega ni naredila. Nato smo priložili dokaze. Starši so obnemeli in nato ukrepali z aktivno vzgojo v sodelovanju s šolo. Društvenikom se iskreno zahvaljujem za pomoč in svetovanje.

Mama 7-šolke.

Pri sinu smo opazili odstopanja v učenju, zato smo se toliko bolj trudili z njim in popoldne vadili šolsko snov. Kljub znanju mu učiteljica ni dala primerne ocene, kar so povedali tudi sošolci. Po nasvetu prijateljice sem se obrnila na Društvo Svet Staršev, ki mi je pomagalo v komunikaciji in s protokoli v šoli. Po večkratnih poskusih je sin uspel nadaljevati razred, z nizko oceno in zelo nizko samozavestjo. V kolikor bi ponavljal ponavljal razred, po napovedih razredničarke, bi ga zopet učila ista razredničarka. Ko je sin dokazal znanje pred komisijo, je nadaljeval v naslednji razred. Ker je bil navajen učenja, so mu ocene z novim šolskim letom takoj poskočile na pravdober uspeh. Povrnila se mu je samozavest, pridobil je prijatelje, saj mu je ostal čas za druženje. Društvu se zahvaljujem za pomoč.

Mama srečnega 4-šolca.

Sporočam vam, da sem uredila čisto po človeški plati. Je razumela popolnoma, da mladi umetnik za razvoj potrebuje mentorja, ki mu zaupa. Ni bilo potrebe posegati niti po zakonih. Hvala za pomoč in podporo!

Mama srednješolca.

Na govorilne ure sem odšla pripravljena. Z učiteljico se je tako dalo lažje pogovoriti. Tudi sama je ukrepala in sporočila ravnateljici dogodek, zaradi katerega sem se oglasila. Zapisala si je moje predloge, sodelovala je in našli smo skupni jezik. Hvala vam! Brez vas ne bi mogla nastopiti tako suvereno.

Mama prvošolca.